Sunday, September 20, 2015

Homestay di Pasir Mas, Kelantan


Rumah Rehat Pasir Mas merupakan cawangan ke 2,  Homestay Panorama Sg Kelantan Di Kota Bharu . Bilik Luas 16 x 20 kaki persegi untuk pakej keluarga hanya RM60 semalam. selesa untuk 5 orang. Kemudahan yang di sediakan Tv 29 inci ,astro , bilik ada aircon 2 hp , wifi 24 jam 2md dan tandas. Terletak di tepi jalan besar.selesa dan murah jangan membazirkan duit.

Terdapat dua bilik sebelah menyebelah boleh buka kalau satu keluarga besar. Kalau ambil dua RM100  sahaja. 10 orang boleh masuk juga terdapat dapur kecil untuk masak ringan-ringan. setiap bilik terdapat kemudahan yang sama. tak perlu berebut astro dengan anak.


Kalau mahu ke Kota Bharu yang memalui lebuh raya timur barat kalau sampai malam boleh tidur di sini dulu besok boleh ke Kota Bharu supaya tak membazir duit, esok boleh terus masuk homestay panorama Sg Kelantan en man di Kota Bharu pula dengan harga RM150 semalam atau pun hotel.


Kalau mahu ke Rantau Panjang ke Munduk Thailand amat sesuai berehat di sini kerana jaraknya sudah dekat. Makanan di Pasir Mas juga murah. Banyak barang-barang dari Thailand terdapat di Pekan Pasir Mas. Pegi Muduk atau R. Panjang  terlupa beli barang boleh beli lagi di pekan Pasir Mas. 
Kedai makan di sini banyak dan murah Warung tepi jalan RM2.50 sebungkus dan kedai makan, restoren banyak buka sampai 3 pagi. hanya 150 meter dari Rumah Rehat Pasir Mas.

Rumah Rehat ini juga terletak
500 meter dari Kolej Jururawat Pasir Mas ,
500 meter masjid Pasir Mas,
550 meter Balai Polis Pasir Mas,
600 meter Pasar Pasir Mas,
600 meter Stesen Bas Pasir Mas
650 meter Mini Stadium Pasir Mas
500 meter Stesen  Kereta Api Pasir Mas.
500 meter ke Klinik 1 Malaysia Pasir Mas.
4 Km ke hospital Pasir Mas ikut lebuh raya .
5 Km ke kolej Kemahiran Tinggi MARA Pasir Mas.
2 Km ke  Mahkamah Pasir Mas

Rumah Rehat  ini terletak di tepi jalan pintas baru menghala ke Kota Bharu, R. Panjang Lama dan lebuh raya juga ke Tumpat, Meranti.

Kalau berminat boleh hubungi En Man 09 7903429 / 019 905 4985 

sumber: http://mancekak.blogspot.my/

No comments:

Post a Comment